10.3.2021

Asiakas Johanna Fagerlund:
Täyden kympin välityspalvelua on ilo suositella

Johanna Fagerlund on ollut Turunmaan Kiinteistöjen asiakkaana sekä myyjän että ostajan roolissa. Kohtaamiset ovat seuranneet toisiaan syystä: onnistuneiden kauppojen ja asiantuntevan palvelun jälkeen voi yhteistyötä suositella sydämen pohjasta saakka. – Mahdollisuuksien näkeminen, mutta myös haasteiden avaaminen on saariston toiminta-alueella erityisen tärkeää. Täällä lähes kaikki vaki- ja kesäasukkaat tuntevat toisensa, eli välittäjän maine kiirii ja vastuu jatkuu senkin jälkeen, kun auton takavalot ovat kadonneet, hän kiteyttää.

Parocilla kansainvälisissä tehtävissä työskentelevä Johanna kuvailee itseään viisikymppiseksi naiseksi, jolla on kaksin kappalein kaikkea: tyttäriä, vävyjä ja pikkuruisia lapsenlapsia. Tuplasti on myös koteja; päämaja Paraisilla ja mökkipaikka Heisalassa.

– Ensikohtaamiseni Turunmaan Kiinteistöjen kanssa tapahtui jo useita vuosia takaperin, kun olin myymälässä silloista omakotitaloani. Koska olin työtapoihin ja asioiden sujuvaan etenemiseen tyytyväinen, pistin Kårlahdessa sijainneen kesämökkini heille välitettäväksi. Lisäksi olen Rabbe Holmbergin avustuksella löytänyt tontin, johon rakennettiin perheemme kakkosasunto, Johanna kertoo.

Voittajafiilis kaikille osapuolille

Asunnon osto ja myynti ovat elämässä suuria asioita – sekä rahalla että tunteilla mitattuna. Tästä syystä Johanna nostaa välittäjän tärkeimmiksi valintakriteereiksi juuri luotettavuuden sekä kokemuksen.

– Välittäjän on tunnettava toimintaympäristönsä syvällisesti, jotta hän pystyy olemaan asiakkaalleen rehellinen ja arvioimaan kokonaiskuvan suhteutettuna eri osapuolten tarpeisiin. Esimerkiksi heinäkuun helteisenä, leppoisana iltapäivänä ei välttämättä itse tule ajatelleeksi kaikkia asioita, joita välittäjän on mökkikuumeen keskelläkin pystyttävä kuvaamaan.

Johannan myyntikohteista Turunmaan Kiinteistöillä vastasi Peter Ekblad, jonka käsiin koko prosessin pystyi ”unohtamaan” kuitenkin tietäen, että kaikki hoituu parhaalla mahdollisella tavalla.

– Arvostan Peterin rauhallista ja asiantuntevaa otetta sekä tapaa, jolla hän informoi ja piti minut kartalla tilanteiden edetessä. Hän on rehellinen ja omaa erinomaisen tuntuman siitä, mikä on myytävän kohteen realistinen arvo tarjontaan nähden, Johanna kehuu.

– Varmasti pieni yksityiskohta isossa kuvassa, mutta itse pidin tärkeänä, että kauppakirjat laati ammatti-ihminen. On ostajan sekä myyjän etu, että vastuista ja niiden rajauksista on läpinäkyvästi mustaa valkoisella. Peterin toiminnasta jäi myös itselleni vahva mielikuva, että hän pyrki löytämään ratkaisun, jossa kaikki osapuolet saivat tuntea itsensä voittajiksi.

Välittäjän asiantuntemus ratkaisee ostopäätöksessä

Johanna sanoo ylläpitävänsä markkinatuntumaa seurailemalla tarjontaa sekä Oikotiellä että Etuovessa. Hän seuraa myös Turunmaan Kiinteistöjen Facebook-sivua, jossa avataan alan ajankohtaisia asioita saaristolaisesta näkökulmasta. Kun asunto- tai mökkihaku on päällä, pystyvät nykytekniikan mahdollistamat kuvat ja videot antamaan unelmille siivet jo kotisohvalla.

– Hyvät kuvat yksinkertaisesti sysäävät liikkeelle. Itsestäni huomasin, että välillä olin visualisoinut mökkikohteen mielessäni niin hyvin, etten enää paikan päällä kiinnittänyt huomiota pikkuseikkoihin, jotka olin jo kuvista tiedostanut, Johanna pohtii.

Heinäkuussa 2019 oli tarjolla useita mieluisia kohteita, mutta oman mansikkapaikan tontin Johanna löysi Rabben saaristotuntemuksen tuella.

– Minkä arvosanan antaisin Rabbelle välittäjän työstä? Kyllä se on täysi kymppi. Rabbe on aidosti luottamuksen arvoinen ihminen. En missään vaiheessa kokenut, että hän olisi yrittänyt myydä minulle mitään. Sen sijaan hän yritti ymmärtää, mitä minä olin etsimässä ja kohdisti toiveitani eri kohteisiin.

Johanna kiittelee koko ostoprosessin hoituneen sujuvasti alusta loppuun. Välittäjän läsnäolo toi kolmannen osapuolen arvion ja varmistuksen sille, ettei ikäviä yllätyksiä ilmaantunut jälkikäteenkään. Suurin osa kiinnostavista paikoista myös löytyi Turunmaan Kiinteistöjen tarjonnasta, joten yhdellä reissulla pystyi tehokkaasti kartoittamaan monta potentiaalista kohdetta kerralla.

– Halusin käydä katsastamassa paikat tytärteni kanssa ennen kuin jätin tarjouksen, ja kaikki tällaiset henkilökohtaiset toiveetkin saatiin aina jouhevasti järjestymään, Johanna hymyilee.

Tärkein pointti, miksi suosittelet Turunmaan Kiinteistöjä?

– Korostaisin, että heidän tiiminsä kanssa on äärimmäisen helppoa tulla toimeen. Jos arvostaa luotettavuutta, saariston tuntemusta, nopeutta ja joustavuutta – lyhyesti sanottuna huolettomuutta kaikille osapuolille, niin voin koko sydämestäni suositella yhteistyötä näiden asiansa osaavien ammattilaisten kanssa!, Johanna päättää.