30.3.2021

Luetko mieluummin artikkelin suomeksi? Siirry tästä >

En ärlig prisnivå och människonära service är Åbolands Fastigheters styrka

Alltid är det inte kärlek vid första ögonblicket, även om slutresultatet blir perfekt. Pargasbon Magnus Sundman väntar på att renoveringen i hans nyköpta centrumlägenhet på fjärde våningen ska bli klar. Jag sökte inte en lägenhet som var inflyttningsklar eller alltför stailad, utan ett objekt jag kunde renovera enligt egen smak. Jag litade på att Åbolands Fastigheter förstod mina önskemål, kände till utbudet och den sanningsenliga prisnivån, och att de paketerar ihop ett paket som passar just mig, berättar han nu belåten.

Som 56-åring säger Magnus att han är i den åldern att han vet och känner igen de kriterier kring boende som är viktiga för just honom. Utrymme ville han ha med ett extra rum i lägenheten, och läget skulle vara centralt på Malmen där han är en van höghusboare sedan tidigare.

– Jag är född i Pargas, men har tidigare bott också i Åbo och i Nagu. Skärgården som område är kärt för mig, och även grundligt bekant då jag fungerar som lärare inom turismbranschen och med olika guideuppgifter. Mitt sommartorp på landet erbjuder passligt mycket sysslor och distans, i centrum däremot uppskattar jag lägenhetens centrala läge – samt stora rum och lätt förändringsbara bottenlösningar, berättar han.

Bekanta även från disponentsidan

Lusten att gå på visning kom i slutet av december, då det här objektets ansvariga förmedlare Peter Ekblad var på vintersemester.

– Som tur har de gott samarbete mellan förmedlarna, så Sverker Karlsson kunde snabbt och flexibelt ordna visningar i lägenheten. Det faktum att jag känner Åbolands Fastigheter även från disponentsidan ser jag som en styrka. De har gjort ett bra arbete med disponentskapet i mitt nuvarande bolag och sköter om disponentskapet även för det nya hemmet. Det höjer tillförlitligheten då man vet att alla officiella dokument, som exempelvis disponentintyget, är gjort av ett bekant proffs, funderar Magnus.

Noggrannhet och kompetens tillsammans med erfarenhet – de är egenskaper som Magnus uppskattar hos en förmedlare. Fastän vi lever i en digital värld är det viktigt att Åbolands Fastigheter har ett centralt kontor man lätt kan gå till, och att viktiga förhandlingar går att ordna på båda inhemska språken.

– Jag skrev under köpebrevet helt konkret på kontoret. Jag skulle säga att köpet för min del sist och slutligen gick snabbt. Jag gav två anbud, där Sverker och Peter rådgav mig och fungerade som mellanhänder. De kände båda till bägge parters mål och hade tillräckligt med mod att säga att det nu är läge att tillfället i akt.

Prisvärt förmedlingsarvode?

Så fort renoveringen i den nya lägenheten är klar är det dags att lägga ut det nuvarande hemmet till salu. Fastän några intresserade redan nu varit i kontakt har Magnus bestämt sig för att överlåta ansvaret för försäljningen till Åbolands Fastigheter. 

– Jag tror att jag till sist och slut får det ärligaste och bästa priset med hjälp av ett proffs. Jag gillar det kundorienterade synsättet där förmedlaren sköter om alla dokument och behövlig juridik, det ger en trygghetskänsla både för säljaren och köparen, betonar Magnus. 

– Åbolands Fastigheter är en tillräckligt stor aktör här på orten, så jag vet att deras bostadsutbud väcker uppmärksamhet hos en stor skala köparkandidater, tillägger han.

Morgonkaffe och bostäder

Bostadsmarknaden följer Magnus med alltid då det är behövligt. På Åbolands Fastigheters hemsida finns mycket information om objekten, och från bilderna och bottenplanen kan man lätt skapa sig en bild av hur bostaden ser ut i verkligheten. 

– Naturligtvis har nätet och de stora bostadsportalerna en viktig roll, men jag tror att min åldersgrupp också följer med de traditionella tidningsannonserna. Rabbe Holmberg med sitt team syns ofta i tidningen, så förstås ser man igenom de lokala objekten då man dricker sitt morgonkaffe. Enligt mig är Åbolands Fastigheters annonsering mycket mångsidig och kundvänlig, och tydligen oerhört effektiv, avslutar Magnus med ett leende.